Syvemmälle – Seppo Pehkonen

Lukiessani pastori Seppo Pehkosen tuoretta elämäkertaakirjaa nimeltään Syvemmälle, voin vain kunnoittaa sitä voimakasta halua saada elää Jumalalle antautunutta elämää ja tunnustautua kulkemaan oikeaksi kokemaansa suuntaan, huolimatta vastarinnasta seurakunnan keskellä. Kirjan nimen ja kansikuvan mukaisesti sana ’syvemmälle’ kuvastaa Seppo Pehkosen elämää ja halua läpi vuosikymmenten, syvemmälle Pyhän Hengen virtaan.

Syvemmalle Seppo Pehkonen etukansikuva
Helsingin Cityseurakunnan johtavan pastorin Seppo Pehkosen paljastava uutuuskirja on äskettäin ilmestynyt!

Syvemmälle on ensimmäinen osa kahden kirjan sarjasta, jotka valottavat perusteellisesti Pehkosen elämää ja työtä kristillisessä kentässä. Tämä kirja päättyy Helsingin cityseurakunnan perustamisen vaiheisiin. Tuleva osa jatkaa siitä mihin kirja jää.

Kirjassa Pehkonen kuvaa lyhykäisesti lapsuuttaan. Sen jälkeen uskoontuloaan ja opiskeluvaiheitaan yliopistossa fysiikan parissa aina siihen saakka kunnes Pehkonen väittelee tohtoriksi opiskelemaltaan alalta.

Varsinainen seikkailu alkaa raamattujen salakuljettamisella entiseen Neuvostoliittoon, jonka työn uranuurtajia Pehkonen oli.

Mielenkiintoista antia ovat myös paikoin hyvinkin yksityiskohtaiset kertomukset Suomen helluntailiikkeen suhtautumisesta ns. torontolaisuuteen.

Kirja antaa Pehkosesta kuvan sitkeänä pioneerina. Onhan hän on ollut perustamassa  johtamaansa Helsingin Cityseurakuntaa, jonka lisäksi hänellä on ollut rooli useidin muidenkin cityseurakuntien perustamisvaiheissa. Lisäksi hän on ollut avainhenkilö kahdessa kristillisessä mediassa, Avainsanomassa (nyk. Avainmedia) sekä Näky-lehdessä. Näky-lehdessä Pehkonen jatkaa edelleen päätoimittajana.

Kirja voin suositella kaikille elämäkerroista nauttiville, sekä erityisesti helluntailiikkeen ja karismattiisuuden historiasta kiinnostuneille.

Jatko-osaa ja kevään alkua innolla odottaen

Markus Miettinen

Seppo Pehkosen Syvemmälle-kirjan voit tilata Liekkikustannuksesta.

Syvemmalle Seppo Pehkonen takakansikuva
Syvemmälle on ensimmäinen kahdesta kirjasta, jotka valottavat Seppo Pehkosen elämää ja vaiheita seurakuntatyössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *