Risen – elokuva Jeesuksen ylösnousemuksesta

Kirjojen lukemisen välissä tulee katsottua elokuvia tasapainoksi. Tällä kertaa vuorossa oli Risen.

Risen-elokuva kertoo Jeesuksen ylösnousemuksesta ei-uskovan sotilaan kertomana. Päähenkilönä nähdään roomalainen sadanpäämies Clavius, jota esittää Joseph Fiennes. Hän saa tehtäväksi selvittää yhdessä apulaisensa kanssa, mitä Jeesukselle tapahtui ristiinnaulitsemisen jälkeen. He taistelevat aikaa vastaan, jotta huhut siitä että Jeesus on ylösnoussut Messias saadaan kumottua, ja estää kansannousu. 

Jos olet tarkka siitä, ettet halua tietää elokuvan juonesta enempää, jätä lukeminen tähän ja hanki elokuva katsottavaksi.

Clavius on arvostettu sotilas, joka kuitenkin on väsynyt ainaiseen tappamiseen ja sotimiseen. Clavius kuulustelee opetuslapsia, seuraa heidän toimiaan, ja lopulta kun näkee Jeesuksen hetkellisesti elävänä opetuslasten joukossa, Clavius lähtee myös seuraamaan opetuslapsia ottaakseen selvää mistä oikein on kyse. Elokuvan edetessä on liikuttavaa huomata miten Claviuksen mieli on myllerryksessä, ja sydän on avautumassa Jeesukselle. 

Elokuvan hienoin kohtaus oli mielestäni se, kun Jeesus kysyi Claviukselta mitä hän toivoisi elämältä, ja samalla Jeesus vastaa esittämäänsä kysymykseen – Claviuksen sydämen kaipauksen jonka Clavius toi ilmi elokuvan alussa. Kyseinen kohtaus liikuttaa yhä mieltäni, koska se kertoo siitä miten Jumala tietää meidän kaikki sydämemme ajatukset. 

Raamattuaiheiset elokuvat ovat liikuttavia ja vakavia, mutta Risenissä oltiin onnistuttu saamaan myös ripaus huumoria mukaan muutamaan kohtaukseen.

Suosittelen elokuvaa lämpimästi katsottavaksi.

– Heidi M.   

Risen DVD Liekkikustannuksesta

Risen Blu-ray Liekkikustanuksesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *