Jumalan kenraalit – Smith Wigglesworth

Uskon apostoli – Smith Wigglesworth on käsite karismaattisessa kristillisyydessä. Köyhistä olosuhteista noussut, aina tyylikkäästi pukeutunut, raa´an uskontoiminnan mies perusti kaiken elämässään Jumalan Sanaan. Wigglesworth ei hyväksynyt kotiinsa muuta kirjallisuutta kuin Raamatun. Lukuisat parantumiset ja kuolleistaheräämiset leimasivat hänen palvelutyötään. Itse asiassa Wigglesworthin kautta kerrotaan heränneen kuolleista yli kymmenen ihmisen.

Smith Wigglesworth Uskon apostoli Kirjablogi.fi kuva
Smith Wigglesworth julistamassa yksinkertaista mutta voimallista Jumalan Sanaa.

Roberts Liardon on tiivistänyt Jumalan kenraaleihin Smith Wigglesworthin elämästä monia mielenkiintoisia ja sytyttäviä tapahtumia. Suosittelen lukemaan muitakin Wigglesworthista kertovia kirjoja, sillä hänen läpi elämän kestäneen palvelutyön opetukset ja kertomukset eivät mahdu mitenkään lyhyehköön tiivistelmään.

Smith Wigglesworthin elämästä onkin kirjoitettu monia kirjoja ja hänen voimansa salaisuutta on yritetty selvittää. Suomenkielillä elämäkertakirjoja on ilmestynyt kaksi ja useissa muissakin Wigglesworthin nimellä kulkevissa kirjoissa sivutaan hänen elämäänsä. Wigglesworth ei itse kirjoittanut yhtäkään kirjaa, ei hän edes oppinut oikeinkirjoitusta elämänsä aikana. Useat kirjat ovat kokoelmia saarnoista, joita on kirjoitettu pikakirjoitusmenetelmin. Stanley Howard Frodshamin kirjoittaman Uskon apostoli -kirjan ovat tarkastaneet Wigglesworthin tytär Alice ja tämän mies James Salter.

Ensimmäinen kirja, jonka luin oli Albert Hibbertin kirjoittama kirja Hänen voimansa salaisuus, jonka sain Pieksämäen Helluntaiseurakunnan kirjamyyjän suosituksesta vuonna 2003.

Itse määrittelisin hänen voimansa salaisuuden tärkeimmäksi piirteeksi uskontoiminnan. Yksinkertaisesti, hän luki lupauksen Sanasta ja toimi sen mukaan. Tulos oli taattu. Wigglesworth ei häkeltynyt, jos rukousvastaus ei näkynyt heti, vaan jatkoi toimintaa uskonsa mukaan, kunnes lupaus oli toteutunut käytännössä.

”Minua ei liikuta se mitä tunnen, vaan se mitä uskon.”

”Pelko katselee, usko hyppää.”

Smith Wigglesworth kirjat kuva
Smith Wigglesworthin kirjat ovat lukemiston aarteita.
Smith Wigglesworth Kasvava usko takakansikuva
Kasvava usko -kirjan takakansi. Kirja on kokoelma Wigglesworthin saarnosta ja se on yksi Wigglesworthin parhaista.

 

Alle listattuna eräitä saatavilla olevia Smith Wigglesworthia koskevia kirjoja.

Voima palvella – Smith Wigglesworth

Voima palvella – Smith Wigglesoworth (käytetty)

Pyhän Hengen voitelu – Smith Wigglesworth (käytetty)

Smith-Wigglesworth-Hanen-voimansa-salaisuus-Albert-Hibbert (kaytetty)

Uskon-apostoli-Smith-Wigglesworth-Stanley-Howard-Frodsham (käytetty)

Jumalan kenraalit – Roberts Liardon

 

– Markus Miettinen

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *