Jumalan kenraalit – John G. Lake

Ilmestys asemasta Kristuksessa oli John Graham Laken (1870-1935) elämän ja palvelutyön perusta. Lake on tänä päivänä tunnettu erityisesti hänen nimensä yhdistämisestä nykyisin toimivaan Healing Rooms -työhön. Cal Pierce, Healing Rooms -toiminnan herättäjä, tutki John G. Laken palvelutyön perintöä ja sai näyn aloittaa parantumishuonetoiminta uudelleen. (1)

John G Lake Kirjablogi.fi autokuva
Parantumisen mies tohtori John G. Lake huomiota herättävän autonsa kanssa. Kuva on Jumalan kenraalit -kirjasta.

Vaikka koko Robers Liardonin kirja kaikkine Jumalan kenraaleineen on tehnyt minuun syvän vaikutuksen, on John G. Lakessa jotain hyvin erityistä. Liardon kuvaa innostavasti Laken ymmärtämystä asemastaan uskovana Kristuksessa. Liardon kertoo kuinka Lake ei pitänyt siitä että ihmistä sanottiin madoksi, onhan jokainen uskova kuningas ja pappi Jumalan valtakunnassa.

Parantamistoiminta oli hyvin konkreettista ja voimallista John G. Laken perheen elämässä ja palvelutyössä. Vaikka Lake koki syviä tappion hetkiä, olivat monet voiton hetket todellisia. Lake näki lapsuudessaan ja nuoruudessaan usein sairautta ja kuolemaa. Läpimurto perheessä tapahtui parantumisilmestyksen kautta. Suurena vaikuttajana John G. Laken elämässä oli John Alexander Dowie, jonka rukouksen kautta tapahtuivat ensimmäiset konkreettiset ihmeet Laken perheen elämässä.

John G Laken kirjat kristillinen Kirjablogi.fi kuva
Englanninkielellä on tarjolla useita kirjoja John G. Lakesta, hänen elämästään ja saarnoistaan.

Laken muistotilaisuudessa on kerrottu seuraavat voimalliset sanat: ”Tohtori Lake tuli Spokaneen ja löysi meidät synnissä. Hän löysi meidät sairaudessa. Hän löysi meidät hengen köyhyydessä. Hän löysi meidät epätoivossa. Mutta hän osoitti meille Kristuksen, jollaista emme voineet kuvitella tuntevamme tällä puolen taivasta. Me luulimme, että saisimme voiton taivaassa, mutta tohtori Lake osoitti meille, että voitto on täällä.

 

Viiniköynnös Kasvitieteellinen puutarha kristillinen kirjablogi.fi kuva
Viiniköynnökset tuottavat jo hedelmää Kumpulassa kasvitieteellisessä puutarhassa Helsingissä. Myös uutta viiniä on luvassa hengellisen ilmapiirin muuttuessa maassamme.

 

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha kahvila kuva
Kumpulan kasvitieteellinen puutarha on oivallinen kahvipaikka erityisesti hyvällä säällä. Korvapuusti oli varsin hyvä.

 

Lue lisää John G. Lakesta hankkimalla Jumalan kenraalit -kirja Liekkikustannuksesta.

– Markus Miettinen

 

Lähdeluettelo

(1) Healing Roomin tausta, 7.10.2018, http://www.healingrooms.fi/?sid=19

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *