Jumalan kenraalit – Evan Roberts & Walesin herätys

Jumalan kenraalit -lukuprojekti etenee pala kerrallaan.

Evan Robertsin, Walesin herätyksen johtohahmon, elämän tarina lienee kaikkein synkin Jumalan kenraalit -kirjassa. Walesin herätys oli todella voimakas, koskettaen laajalti Walesin aluetta. Muutokset koskettivat ympäröivää yhteiskuntaa herätyksen vaikuttaessa ihmisten elämään ja toimintaan konkreettisesti.

Evan Robert Jumalan kenraalit kuva
Evan Roberts – Walesin herätyksen johtaja

Evan Robertsin elämästä lukeminen on jonkin asteinen ponnistus jokaisella kerralla kirjaa läpi käydessäni. Hänestä tuli herätyksen välikappale varhaisella iällä, mutta kaikki jäi valitettavasti hyvin lyhytaikaiseksi. Herätyksen hedelmää ei nähty ainoastaan Walesin alueella, vaan se vaikutti sytyttäjänä ilmeisesti useissa paikoissa maailmalla. Muun muassa helluntaiherätyksen alkuajoista Azusa-kadulta raportoinut toimittaja Frank Bartleman oli yhteydessä Evan Robertsiin.

Evan Roberts oli ns. hyvin antautunut Jumalalle. Ainakin sellaiseksi monet hänen kaltaistaan henkilöä kuvaisivat. Robertsin elämässä näyttävät kuitenkin sekoittuvan vilpitön kaipaus jumalallisiin asioihin ja syvä suorituskeskeisyys. Aikalaistensa mukaan hän rukoili ja luki Raamattua hyvin paljon. Mitä ilmeisemmin hän vaati itseltään todella paljon. Näyttäisi siltä, että vaatiessamme paljon itseltämme, luultavasti vaadimme paljon myös toisilta. Evan Roberts ei käsittänyt siis Jumalan armoa.

Walesin herätys hiipui Liardon arvioi Evan Robertsin jaksamisen mielenterveyden romahtaessa. Jumalan kenraalit -kirjan kirjoittajan Roberts Liardonin mielestä Evanin palvelutyö ja Walesin herätys kaatuivat tietämättömyyteen, väsymykseen ja demoniseen vastustukseen.

https://www.liekkikustannus.fi/Jumalan-kenraalit-Roberts-Liardon

– Markus Miettinen

Ps. Seuraavat kaksi Jumalan kenraalia, William Seymour ja Charles Parham, toivat maailmalle tietoisuuteen Pyhän Hengen armolahjat, erityisesti kielilläpuhumisen. Seurauksena oli maailmaanlaajuisen helluntaiherätyksen syntyminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *